Volledig scherm
De afgelopen tijd kwamen er verschillende horecagelegenheden bij in Wijchen. © Paul Rapp

Weer 'drukker' op Wijchense koopavond

WIJCHEN - In veel plaatsen neemt de animo voor de koopavond af, maar in Wijchen niet meer. De komst van verschillende nieuwe horecagelegenheden zou daar mee te maken hebben. 

In het Wijchense centrum is er net als in Beneden-Leeuwen, Druten en Beuningen iedere vrijdag koopavond. Vrijwel alle winkels zijn dan geopend tot negen uur. 

Liep het aantal bezoekers de afgelopen jaren terug, dat is volgens Rosanne Pak (verzorgt de communicatie voor Centrum Management Wijchen) nu niet meer het geval. Cijfers zijn er niet, maar ze merkt dat het de laatste tijd drukker is in het centrum. ,,Sinds er nieuwe horeca is in Wijchen, zie je dat mensen weer op vrijdagavond het centrum ingaan."

Investeren

Het is levendiger geworden, beaamt Rolf Schouten, eigenaar van de HEMA Wijchen. ,,Dat komt door de nieuwe horeca maar ook door de appartementen in het centrum. Mensen lopen er op vrijdagavond even uit, pakken een drankje en doen boodschappen. Ook als ondernemers werken we er hard aan om dat voor elkaar te krijgen. Je moet investeren in bijvoorbeeld kerstverlichting, zoals we dit jaar gedaan hebben en zorgen dat er regelmatig wat te doen is." 

Oriënteren

Meer bezoekers wil volgens hem niet zeggen dat de ondernemers meer omzet hebben. ,,De vrijdagavond is voor mij ook geen topavond. Mensen komen dan meer om zich te oriënteren. Dat is niet erg, kopen doen ze dan wel op een ander moment" 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal