EéŽn van de belangrijkste voordelen van glasvezel is de hoge snelheid.
Volledig scherm
PREMIUM
EéŽn van de belangrijkste voordelen van glasvezel is de hoge snelheid. © Archief

West Maas en Waal aan het glas

BENEDEN-LEEUWEN - Alle inwoners van het buitengebied in West Maas en Waal kunnen aan het glas. Door een uitspraak van de Europese Commissie in Brussel kan de gemeente, als onderdeel van de Regio Rivierenland, snel internet in het buitengebied aanleggen. 

Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © Lars Smook | De Twentsche Couran

Dat geldt ook voor de andere negen gemeenten in de Regio Rivierenland: ze mogen eindelijk zélf snel internet in het buitengebied aanleggen. 

De Europese Commissie gaf hiervoor woensdag toestemming gegeven. Regio Rivierenlandbestuurslid Kees Zondag is, namens de tien regiogemeenten, jaren bezig geweest het voor elkaar te krijgen: het zelf realiseren van snel internet in het buitengebied. Officieel moeten gemeenten de aanleg van dit soort voorzieningen overlaten aan commerciële partijen. Die laten het in dunbevolkte gebieden echter afweten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal