Wie is de dode Turkse man die in 1997 langs de Waal werd gevonden?

DRUTEN - Wie is de dode man die in oktober 1997 langs de Waal bij Druten werd gevonden. De politie hoopt na ruim 20 jaar eindelijk het antwoord te vinden. Vanavond wordt op Opsporing Verzocht de hulp van het publiek ingeroepen.

Volledig scherm
De onbekende Turkse man. © Politie

Met aandacht in het televisieprogramma op hoopt de politie de onbekende dode alsnog te identificeren. Het gaat om een man van Turkse afkomst tussen de 45 en 50 jaar. De politie heeft geen aanwijzingen dat de man destijds door een misdrijf om het leven is gekomen.

Werkte deze man in een fabriek in de buurt? Woonde hij wellicht niet hier, maar in Duitsland? Nooit is er een vermissing gemeld met een signalement die aan de dode kon worden gelinkt.

Bij de vondst was de Turkse man vermoedelijk al geruime weken dood. Het lichaam verkeerde in sterke staat van ontbinding. De lichaamsresten werden verspreid over een afstand van 20 kilometer teruggevonden tussen Druten en Heerewaarden, een dorpje in de gemeente Maasdriel. 

Goede hoop

,,Overleden personen, die onbekend zijn gebleven, worden altijd onderzocht’’, zegt een politiewoordvoerder. ,,We willen nog steeds heel graag weten wie deze man was. Ook om eventuele nabestaanden helderheid over een dierbare te kunnen verschaffen. We hopen op goede tips.’’

De politie heeft zijn gezicht laten namaken. Er is daardoor goede hoop dat mensen de onbekende alsnog herkennen en zich melden. Ook worden sieraden, een halsketting, en kledingstukken van de overledene getoond.

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 17 april om 20.30 uur uitgezonden op NPO1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal