Volledig scherm
De mensen achter de musical van de Bewoarsmiense. © Bewoarsmiense

Wie wil koeien knuffelen bij de Bewoarsmiense?

DRUTEN - Het belooft een bijzonder geheel te worden: een musical over de Leste Mert met de titel 'De Leste Snert'. De Bewoarsmiense wil deze volgend jaar op het podium brengen, naar een scenario van oud-Gelderlanderjournalist Bas van der Hoeven.

Het stuk speelt zich af in 1919, het jaar van de honderdste Leste Mert en ook een bewogen jaar. De Eerste Wereldoorlog is voorbij, overal kraait het oproer, er zijn stakingen, en het vrouwenkiesrecht wordt ingevoerd. 

Druten heeft zo zijn eigen problemen. In het café 'In den Sloapende Os' wordt druk gediscussieerd over de honderdste Mert. Rijk en arm staan gebroederlijk aan de tap. Ze steggelen, flirten en vechten. Wat is er gebeurd? Iets dramatisch, waardoor de honderdste editie van de veemarkt niet kan doorgaan.

Auditie

Wie wil weten wat, moet naar de voorstellingen van de nieuwe volksmusical van De Bewoarsmiense komen. Die wordt het voorjaar van 2019 maar liefst negen keer uitgevoerd. Wie er nog veel meer van wil weten, kan meespelen in het stuk. De acteurs en actrices die door de audities komen, gaan de planken op.

Ze worden gecoacht door de nieuwe regisseuse Dayenne van de Geijn. John Tijssen zorgt voor de muziek en zangcoach Nelleke van de Klok zorgt dat de liedjes goed worden gezongen.

Opgeven kan hier tot 13 mei of door te bellen met Ria van der Velden: 0487-515435.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal