Volledig scherm
PREMIUM
© Marcel Kuster

Wijchen en Druten scheiden: ‘ Als je verkering hebt en je lief wil niet meer, dan heb je geen keus’

analyseDRUTEN / WIJCHEN - Eendrachtig waren ze. De burgemeester en wethouders van Wijchen en Druten trokken anderhalve week geleden gezamenlijk de stekker uit de fusie. De zo innige verloving strandde terwijl de huwelijkskaarten al bijna waren gedrukt. 

11 reacties

 • Hetkanaltijdbeter

  2 maanden geleden
  En?
 • Klaas70

  2 maanden geleden
  Het was naar mijn mening in beginsel ondemocratisch om een fusietraject op te starten zonder dat dit ooit een direct verkiezingsthema was geweest. Dat vind ik eerlijk gezegd vele malen erger.
 • Klaas70

  2 maanden geleden
  Ik weet het niet tgm. In mijn wellicht eenvoudige redenatie zou het wel degelijk moeten kunnen. Naar mijn mening is het voornamelijk een kwestie van wat wil ik ermee, wat verwacht ik er van en wat is er mogelijk binnen wettelijke kaders. De grondhouding moet alleen oplossingsgericht zijn en dat vraagt wellicht denken buiten de aangeleerde kaders om. Maar dat is mijns inziens geen synoniem voor het kan niet. Jouw reactie nogmaals lezende denk ik dat we het hierover best eens zouden kunnen zijn.
 • Klaas70

  2 maanden geleden
  Het staat een ieder vrij om wel of niet te reageren op artikelen en reacties hoeven ook helemaal niet bedoeld te zijn om veel of weinig medestanders te vinden. Maar uw reacties meneer Zomers raken vaak kant noch wal. Blijf het vooral doen als u daar u dag deels mee kunt vullen, maar het merendeel van wat u schrijft is nonsens. Bovenstaande bijvoorbeeld. Er is geen regeringsbeleid meer t.a.v. verplichte gemeentelijke samenvoegingen, laat staan dat provincies dergelijke taken zouden moeten uitvoeren. Ik ben zelf ook geen expert maar ik zoek graag wel eerst e.e.a. enigszins uit.
 • Klaas70

  2 maanden geleden
  Er was geen andere uitkomst mogelijk dan stopzetting van dit fusieproces. De gang van zaken geïnitieerd vanuit het Wijchense zal wellicht niet de schoonheidsprijs verdienen en wellicht niet de politiek correcte weg hebben afgelegd maar hier kon je niet omheen. Ik ben absoluut nog steeds verbaasd hoe de politiek dit zonder mandaat en zonder grondige raadpleging van achterban en belanghebbenden op de agenda heeft geplaatst en vervolgens heeft gemeend dit fusieverhaal er tussen neus en lippen door, doorheen te jassen. Ze zijn boven alles zelf ontzettend knullig en simplistisch te werk gegaan.
 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Maas en Waal