Volledig scherm
Meestal op tijd. © GinoPress B.V.

Wijchense politie trots op tijd

WIJCHEN - De politie Wijchen meldt trots dat ze in het eerste halfjaar van 2018 bij ruim 90 procent van de spoedeisende incidenten binnen 15 minuten op de plek des onheils was.

Daarmee is deze eenheid naar eigen zeggen 1 van de 3 Gelderse gemeenten waar dat lukte. De politie verwijst naar cijfers van het CBS.

Ook de afgelopen twee maanden lukte het de Wijchense politie meestal om binnen 15 minuten aanwezig te zijn. Daarvan laat de eenheid graphics zien op haar facebookpagina. 

'In juli en augustus waren we bij 116 spoedmeldingen op tijd. Veel spoedmeldingen waar wij voor in actie komen, gaan over ongevallen of zijn aan gezondheid gerelateerd. In een groot aantal van deze meldingen verlenen we samen met de brandweer of ambulance hulp', schrijft de Wijchense politie. 'In 3 gevallen was de ambulance en/of brandweer er eerder dan de politie en binnen 15 minuten aanwezig om hulp te verlenen.'

'Omdat het verlenen van hulp bij een levensbedreigende situatie voor ons het belangrijkste is, zijn we in 1 geval direct begonnen met handelen, waardoor we vergeten zijn om ons ter plaatse te melden waardoor er geen reactietijd is geklokt.'

In 5 gevallen was de politie niet binnen 15 minuten aanwezig. Dat leidde naar eigen zeggen niet tot persoonlijk letsel.

Volledig scherm
Aanrijdtijden augustus. © Politie Wijchen
Volledig scherm
Aanrijdtijden juli. © Politie Wijchen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal