Zeven extra
rondjes over
stadswallen

ZALTBOMMEL - Kunsthistoricus Roland Gieles maakt op zaterdag 15 september (13.00, 14.30 en 16.00 uur) en zaterdag 22 september (10.00, 11.30, 14.00 en 15.30 uur) een aantal extra De Virieu-wandelingen van een uur over de stadswallen in Zaltbommel. 

De eerste waren in een mum van tijd volgeboekt. Gieles vertelt tijdens de wandelingen over zijn onderzoek naar François Willem de Virieu, de man die in 1834 de stadswallen van Zaltbommel transformeerde tot een park. De wallen worden nu gerestaureerd en teruggebracht in de staat zoals De Virieu het toen bedoelde.

De wandelingen zijn gratis. Per wandeling is plaats voor maximaal 10 personen. Aanmelden kan via info@tripbommelerwaard.nl of via 0418- 648774. 

Wie de restauratie van de stadswallen wil volgen kan zich abonneren op de nieuwsbrief 'Mijn park' die de gemeente maandelijks uitbrengt. Dat kan via de website www.zaltbommel.nl/stadswallen.

Volledig scherm
Historicus Roland Gieles. © Gemeente Zaltbommel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal