Volledig scherm
Een op visjes jagende grote zilverreiger. foto Hans Verhoeven © Picasa

Zitten er gewoon twee grote zilverreigers langs Schoenaker

BEUNINGEN - Ja, vroeger waren ze nog zeldzamer. Maar in de winter zie je ze steeds vaker en meer. Grote zilverreigers die op hun gemak staan te wachten tot zich prooi aandient. Zaterdagmiddag stonden er twee, vergezeld van twee grijze zilverreigers,  in de wei langs de Schoenaker in Beuningen. 

Volledig scherm
Zilverreigers in de wei langs de Schoenaker in Beuningen. © DG

Van oorsprong komt de vogel uit oostelijke, mediterrane gebieden. Maar Nederland is zeker in de winter ook interessant omdat er geschikte leefgebieden zijn, zoals de Oostvaardersplassen. Volgens Vogelbescherming zijn er niet meer dan 200 broedparen in Nederland.
Maar in de winter komen wel zo'n 3.000 vogels op doortocht door Nederland. Mogelijk kwamen de exemplaren die in een weiland op de hoek van de Verlengde Wilhelminaweg en de Schoenaker in Beuningen voor een mooi schouwspel zorgden, wel uit Polen, Oostenrijk/Zwitserland of Zuid-Europa.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal