Volledig scherm
Pastor Bertus Visschedijk vierde vorig jaar 50-jarig priesterschap. © Eveline Van Elk

Zorgen over aantal pastors; nog maar één over

BEUNINGEN – Bertus Visschedijk, pastor van Winssen en Ewijk, gaat in maart met 'pensioen'. Dan heeft de Beuningse parochie H. Johannes XXIII nog maar één vaste pastor en dat baart het parochiebestuur zorgen.

Of er een opvolger komt in Ewijk en Winssen, is namelijk onduidelijk. Volgens Bram Boon, penningmeester van de Beuningse parochie, ziet het er nog niet naar uit. ,,We hebben de vraag neergelegd bij de bisschop. Maar er is een tekort aan pastors."  

Dat beaamt Joost Goes, hoofd communicatie van het bisdom van 's-Hertogenbosch: 'opvolging is doorgaans niet zo gemakkelijk: helaas heeft het bisdom geen overschot aan priesters waaruit kan worden geput'.

Het betekent dat er over anderhalve maand waarschijnlijk nog maar een officiële pastor over is in de gemeente Beuningen: Jan de Waal in Weurt. 

Moeilijk besluit 

Visschedijk was jarenlang een van de vaste gezichten van de parochie. Vorig jaar vierde hij zijn 50-jarige priesterschap. De geliefde pastor liet toen weten niet aan zijn pensioen te denken. ,,Ik heb nog geen geraniums gekocht", zei hij afgelopen juni in een interview met De Gelderlander. Vanwege gezondheidsredenen heeft hij nu toch besloten om met emeritaat te gaan ,,Het was een moeilijke beslissing, waarover ik de afgelopen tijd met velen heb gesproken."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal