Gamenerds maken Hogestraat in Druten na in virtual reality

VIDEODRUTEN - Door de vernieuwde Hogestraat in Druten lopen? Woensdagmiddag kan het. Nieuwsgierigen kunnen dan in D'n Bogerd een blik in de toekomst werpen via virtual reality.

Dit centrale stuk Druten is op verzoek van de gemeente nagebouwd door gamenerds. Zo kan ieder die dat wil zien hoe straks het eerste stuk van de Hogestraat van Genieten&Zo tot 't Stekkie eruit komt te zien.

Game

Straks wordt de virtuele Hogestraat het in het TechLokaal verder uitgebreid tot een ware game-omgeving. Dan worden er allerlei computerspellen in geprojecteerd. Kun je misschien schietend achter een winkeldief aan. Of veel te hard met een racewagen door deze straat. Daarvoor kun je er in werkelijkheid echter ook terecht. Nogal wat burgers pleitten tevergeefs voor het autovrij maken van de straat.

Volledig scherm
Het TechLokaal Maas & Waal maakte de 3D-virtual realityversie van de Hogestraat in Druten. © Eveline Van Elk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal