Volledig scherm
De Weverstraat in Gennep werd donderdagavond afgesloten nadat mogelijk een explosief werd gevonden in een auto. © Theo Peeters

24-jarige woensdag voorgeleid na aanhouding om explosief in auto

GENNEP / ROERMOND - De 24-jarige man uit Well die vorige week donderdag is aangehouden in Gennep wordt woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Roermond. Die bepaalt dan of de Wellenaar langer mag worden vastgehouden. Hij werd aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt een explosief in zijn auto te hebben. 

Dat heeft een woordvoerder van politie Limburg-Noord maandag laten weten. De verdachte werd aangehouden bij een sportschool in Gennep. Zijn auto stond voor de deur aan de Kleermakersgroes. In zijn auto vond de Explosieven Opruimingsdienst Defensie een voorwerp dat een explosief zou kunnen zijn. Daarom werd een groot deel van de wijk Op de Logte afgezet en beveiligd. 

De EOD nam het voorwerp uit de auto mee voor onderzoek. Ook in de ouderlijke woning van de 24-jarige in Well vond de politie materialen die voor het maken van een explosief gebruikt kunnen worden. 

Resultaten van het onderzoek van het explosief zijn volgens een politiewoordvoerder pas over enkele weken te verwachten. De EOD werkt daarbij samen met het Nederlands Forensisch Instituut.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland