De Stevensbeekseweg ten zuiden van Sint-Anthonis: maximumsnelheid is 60 kilometer.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stevensbeekseweg ten zuiden van Sint-Anthonis: maximumsnelheid is 60 kilometer. © Theo Peeters

39 wegen van 80 naar 60 km: ‘Snelheidsbeperking hindert hulpdiensten niet’

SINT ANTHONIS - Er hoeven geen aanvullende maatregelen genomen te worden om de aanrijtijden van hulpdiensten te verbeteren in het buitengebied ten zuiden van de weg N272 bij Sint Anthonis. 

7 reacties

 • Willem Zuidersteen

  6 dagen geleden
  @Japie, in principe maximaal 40km/u harder dan wat is toegestaan. Dus in plaats van 120 mogen ze nu maximaal 100. Voor een uitgestrekte regio zoals Sint Anthonis waar de hulpdiensten sowieso al ver moeten rijden, is dat wel degelijk een punt van aandacht.
 • Japie lamers

  6 dagen geleden
  Wat een onzin van Liberaal LVC, hulpdiensten mogen toch de maximum snelheid overschrijden.
 • Marcel Rijkers

  6 dagen geleden
  Er is met geen enkele aanwonende of dorpsraad overleg geweest, het is zelfs ook niet naar de aanwonende bericht...! Weet je waarom het 60 km wegen worden, omdat dan de kwaliteit van de weg veel slechter mag zijn dan bij een 80 km weg, dus met andere woorden, je komt aan een veredelde grindweg te wonen als het 60 km weg zou worden. De kans op ongelukken word bij een 60 km weg groter dan bij een 80 km weg omdat de verkeersdeelnemers bij 60 km niet meer op het verkeer letten...!!
 • Pim van Diepenbeek

  6 dagen geleden
  Het wordt tijd dat er gehandhaafd wordt in de dorpen. Dagelijks rijden er tientallen auto's met 60, 70 kilomter per uur door Sint Anthonis en Ledeacker. Levensgevaarlijk. Maar als er nooit gecontroleerd wordt blijft men dat gewoon doen. Juist buiten de bebouwde kom kan harder gereden worden.
 • WMJF Rijdt

  1 week geleden
  Eigenlijk maar één vraag: zijn de betrokken dorpsraden ingelicht (is het medegedeeld) of mochten zij er ook (nog) iets van vinden?

Maasland