De snelweg A73, gezien vanaf Cuijk richting Heumen.
Volledig scherm
PREMIUM
De snelweg A73, gezien vanaf Cuijk richting Heumen. © Theo Peeters

457 ongelukken op A73 in één jaar: zes op de tien in de buurt van een op- en afrit

CUIJK - Op de hele A73 van iets meer dan honderd kilometer, van knooppunt Ewijk tot knooppunt Het Vonderen bij Maasbracht, registreerde de politie in 2018 457 ongelukken. 301 ongelukken vonden plaats binnen een kilometer van een op- en afrit.

30 reacties

 • Frits

  2 jaar geleden
  Het is duidelijk dat de A73 op sommige plaatsen moet worden verbreed, bijvoorbeeld met een spitsstrook. Bij Nijmegen en tussen knooppunten Tiglia - Zaarderheiken. Door een spitstrook is het makkelijker om in te voegen en om vrachtwagens makkerlijker elkaar in te halen. Ook zitten trajecten boven de wegcapaciteit van 65.000 motorvoertuigen per dag, soms wel tegen de 100.000 (terwijl spitsstrookbesluit A50 Arnhem - A'doorn is genomen toen er nog geen 80.000 mvt/dag reden)
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  De op en afritten liggen een beetje ongelukkig... net in een bocht en dat maakt het onoverzichtelijk. 
 • R L

  2 jaar geleden
  Langzamer is niet altijd veiliger, gister reed ik nog achter een auto die 75 op de snelweg in de spits reed terwijl de rest 100+ reed. Op een moment kon ik er voorbij. Later op de weg met inhaalverbod en waar je 100 mag bleef deze persoon zo rijden en ik zag deze auto steeds verder achter mij want 100 kon gewoon. Vervolgens komen er dus mensen die in gaan halen omdat deze persoon rond de 70 bleef rjiden. Over gevaarlijk gesproken... Mensen moeten nu ook weer niet overdrijven met langzaam rijden maar niet getreurd... over een paar maanden mag je nog maar 100 op veel stukken
 • lumberjack

  2 jaar geleden
  Ik zeg altijd de wegen zijn niet gevaarlijk maar diegene die er op rijden. Als je normaal rijd gebeurt er niet zo snel iets. 
 • Myself

  2 jaar geleden
  Er niet komen maar wel roepen welke doelgroep daar op dat punt de oorzaak is. Zielig mormeltje.

Maasland