Volledig scherm
Windmolens.: Foto: Google Streetview © Google Streetview

Actie Grave om windmolens bij Nederasselt te voorkomen

GRAVE - Als het aan VPGrave en Keerpunt 2010 ligt, komen er geen windmolens aan de overkant van de Maas tussen Nederasselt en Overasselt. Vanavond (dinsdagavond) zullen de twee Graafse partijen tijdens de gemeenteraadsvergadering een voorstel indienen, waarbij het college van Burgemeester en Wethouders er alles aan doet om de komst van de windmolens te voorkomen.

Een kleine twee weken geleden maakte De Gelderlander bekend dat er bij het bedrijf De Wolff Nederland Windenergie uit Heerenveen plannen zijn om in de uiterwaarden, aan de noordzijde van de Maas drie tot vijf windmolens te plaatsen. In Grave wist op dat moment niemand van iets. Zowel bewoners en ondernemers die op de Graafse kant van de rivier uitkijken als op het stadhuis was niemand op de hoogte van de plannen.

'Plaatsing van windmolens tegenover het historisch centrum van Grave ter plaatste van het kroonwerk De Coehoorn of in de nabijheid daarvan onherstelbare schade toebrengt aan de beleving van de weidsheid ter plaatse', staat in de motie van de twee fracties die tijdens de raadsvergadering ingebracht zal worden. ,,We hopen alle partijen mee te krijgen'', zei Lèon Kamps van VPGrave enkele uren voor het inbrengen van de motie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Maasland