Volledig scherm
Gedeputeerde Erik van Merrienboer (midden) neemt 1850 handtekeningen van het Millse burgerinitiatief voor herindeling in ontvangst. © eigen foto

Actiegroep voor herindeling Mill biedt provincie 1850 handtekeningen aan

DEN BOSCH / MILL - Voorstanders van herindeling van Mill hebben 1850 handtekeningen van inwoners die ook willen dat Mill opgaat in een nieuwe grote gemeente, overhandigd aan het provinciebestuur in Den Bosch. 

De mensen van het burgerinitiatief ‘Werkgroep gemeente Mill in één Land van Cuijk’ overhandigden de zogeheten zienswijzen in het provinciehuis aan gedeputeerde Erik van Merrienboer. Vorige maand kreeg ook de gemeenteraad van Mill ruim 1800 ondertekende zienswijzen aangeboden van inwoners van Mill die voor een snelle herindeling zijn.

Waardering

Gedeputeerde Van Merrienboer sprak zijn waardering uit voor het Millse burgerinitiatief om zo inwoners te betrekken bij een besluit over de bestuurlijke toekomst.

De provincie is voorstander van een grote herindeling in het Land van Cuijk. De bestuurders in Den Bosch zien het liefst dat ook Mill en Grave zich aansluiten bij Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis, die per 1 januari 2022 opgaan in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Eén grote gemeente is volgens Brabant ‘de beste en meest duurzame oplossing'.  

Stemlokaal

Kiesgerechtigde inwoners van Mill en Sint Hubert mogen zich komende donderdag in het stemlokaal tijdens een volksraadpleging uitspreken over de bestuurlijke toekomst van hun gemeente: zelfstandig blijven of herindelen. Grave geeft al langer aan een zelfstandige gemeente te willen blijven.  

Maasland