De Josefschool in Overloon stond woensdag met onder meer optredens stil bij het gedwongen afscheid van de kinderen, woonachtig op het nabijgelegen asielzoekerscentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
De Josefschool in Overloon stond woensdag met onder meer optredens stil bij het gedwongen afscheid van de kinderen, woonachtig op het nabijgelegen asielzoekerscentrum. © Theo Peeters

Afscheid met een lach en een traan van gevluchte kinderen: ‘Het is toch even een verdrietig moment’

OVERLOON - Een afscheid met een lach en een traan, woensdag tegen het middaguur op het schoolplein van de Josefschool. Ongeveer tachtig kinderen, nog even woonachtig in het asielzoekerscentrum bij Overloon, mogen niet langer meer in Overloon naar school.

2 reacties

  • Eric van den Bos

    4 maanden geleden
    Zeer triest inderdaad. Gemeente Boxmeer kon hier echter niets aan doen. De schuld ligt bij het COA, de IND en de regering. En van de regering met name de VVD. Deze partij zit al vanaf 1992 onafgebroken in de regering waarvan de laatste 10, 11 jaar als grootste partij. Altijd de mond vol van oplossingen als het verkiezingen zijn. En daarna maken ze zich alleen nog maar druk hoe ze de echt rijke Nederlanders kunnen paaien. De rest interesseert ze echt niks.
  • WMJF Rijdt

    4 maanden geleden
    Triest voor deze kinderen. Dit was niet nodig geweest als er tijdig en adequaat was ingegrepen door COA en gemeente Boxmeer. De signalen waren er al lang, de noodzakelijke actie bleef uit.

Maasland