Annie Otler-Leusken, samen met haar dochter Nella Ririmasse, thuis op de bank in Cuijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Annie Otler-Leusken, samen met haar dochter Nella Ririmasse, thuis op de bank in Cuijk. © Theo Peeters

Annie (90) is blij met erkenning leed Molukkers met Cuijks monument: ‘Vooral voor mijn overleden man’

CUIJK - Hij houdt nog dagelijks een oogje in het zeil. Om te zien of het wel goed gaat met zijn Annie, inmiddels 90 jaar.  Vanaf een grote zwart-wit foto op doek, aan de muur van haar kleine appartement in Cuijk, kijkt een jonge Lucas de kamer in. Gekiekt in 1954, drie jaar na hun gezamenlijke komst van de Molukken naar Nederland. 

5 reacties

 • Eric van den Bos

  2 maanden geleden
  Zeg Japie Lamers. Waar was jij met je gedachten bij de geschiedenislessen ?. Als er een volk is wat groot onrecht is aangedaan door de Nederlanders dan zijn het de Molukkers. Volgende keer beter uw huiswerk doen.
 • Anna Korzeniewska

  2 maanden geleden
  @Japie. Aanpassen? Aan wie?! De Nederlander? Kom op
 • Tom Hond

  2 maanden geleden
  @Japie lamers dat dachten de Indonesische mensen ook van de nederlanders die het land bezette eerst werden ze ontvangen met open armen alleen wilte ze zich niet aanpassen en na een paar eeuwen hadden ze er genoeg van toen werden ze het land uitgezet.
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  Die molukkers moet de Nederlandse staat dankbaar zijn dat ze toen hier opgenomen zijn. En ze moeten zich beter aanpassen.
 • E. Uphoff-kersten

  2 maanden geleden
  Bijzonder verhaal. Ik heb bewondering voor de Nederlandse Molukkers, om het onrecht dat hen is aangedaan. De loze beloften om terug te kunnen keren naar een vrij Ambon, waar Nederland zich hard voor zou maken. Ga eens naar Kamp Vught en ervaar hoe deze mensen jaren in erbarmelijke omstandigheden hebben moeten wonen, toen deze leegstond na het wegvoeren van de Joden in de 2e Wereldoorlog. Daar is het huidige opvangkamp Heumensoord een paradijs bij!

Maasland