Archieffoto van asielzoekers die arriveren bij het asielzoekerscentrum in Overloon.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van asielzoekers die arriveren bij het asielzoekerscentrum in Overloon. © Ed van Alem

Azc blijft open voor vluchtelingen met verblijfsvergunning: ‘COA zat met handen in het haar’

OVERLOON - In wat nu nog het asielzoekerscentrum in Overloon is, worden voorlopig alsnog maximaal 150 vluchtelingen, zogeheten statushouders, gehuisvest. Dit op uitdrukkelijk verzoek van het COA, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. 

18 reacties

 • Toon manders

  1 maand geleden
  WEls, precies, daar gaan de woningen waar onze eigen kinderen graag hadden willen wonen......
 • w Els

  1 maand geleden
  Goed lezen is blijkbaar lastig, er wordt aangegeven dat deze asielzoekers sowieso gehuisvestigd worden in deze regio. Dus dit zijn mensen die al lang en breed een verblijfsvergunning hebben.
 • Elbert Jansen

  1 maand geleden
  Wilma van Well. Het gaat om meer dan een menselijke reactie. Ik snap heel goed dat mensen medelijden hebben. Maar je kunt vluchtelingen daar niet eeuwig in een azc opsluiten. Ze moeten een huis krijgen, werk zien te krijgen. Weet jij een oplossing hoe dat straks moet? Nu al kunnen eigen mensen geen woning krijgen of werk. Nederland is te klein om daar maar de hele wereldbevolking in kwijt te kunnen. Dat worden problemen van ongekende omvang nu al komen er protesten uit die azc’s.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @Johann Janssen. De gemeente had gewoon nee kunnen zeggen. Dan was het niet doorgegaan. De VVD is wel voor een strengere toelatingseisen beleid maar de andere regerings partijen zijn daar niet voor. Ook in de oppositie zijn maar een paar partijen voor. De schuldigen zijn de kiezers.
 • Toon manders

  1 maand geleden
  Land van Cuijk, we zouden er allemaal beter van worden en ik geloofde dat.......pfffffdit was vooraf toch bekend?

Maasland