Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Beroerde kwaliteit van de lucht? Het dichtst bij veehouderijen, volgens onderzoekers

SINT ANTHONIS - Het is niet best gesteld met de luchtkwaliteit in de voormalige gemeente Sint Anthonis. Uit metingen blijkt dat de uitstoot van schadelijke stoffen twintig keer hoger ligt dan gemiddeld in Nederland.

18 reacties

 • Jan Willems

  2 maanden geleden
  Bert Gransen. Inderdaad komt al het "vlees" uit het buitenland. In de vorm van grondstoffen gestolen van de inlandse bevolking, die ook nog soms: juist daarom, verjaagd of vermoord wordt. Doe niet mee aan het kwaad. Boycot de vee-industrie, of wees mede-schuldig...
 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  Hmmm... tijdens de pandemie, toen er amper gevlogen werd en de boerenbedrijven vol door draaiden, verbeterde de luchtkwaliteit met gigantische sprongen. Hoe willen ze dat verklaren? En hebben ze ook gemeten als ze zelf hun houtkachels opstookten, wat dat voor de luchtkwaliteit deed? Of deden ze toen de methode Stapel-Vonk?
 • S. Lenkens

  2 maanden geleden
  of dit nou zo verrassend is, is al jaren bekend maar niet erkend door de politiek (cda)
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Jan Willems,Schiphol wordt erbij gehaald omdat het een leugen is dat er gemeten wordt. Als je het hebt over gemiddelden moet je niet met rekenmethoden werken. Wat gebruikt de gemiddelde moderne SUV?
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  Kun je bij o.a. 250 melkkoeien, 1500 geiten, 7500 vleesvarkens, 120.000 leghennen nog spreken van een boerderij? Het zijn meer landbouwbedrijven, die me doen denken aan het fabrieksmatig houden van dieren t.b.v. een zo hoog mogelijk rendement.