Mark van den Oever uit Sint Hubert van Farmers Defence Force is voor het gemeentehuis van Land van Cuijk in gesprek met de CDA-wethouders Mark Janssen-Van Gaal en Bouke de Bruin.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark van den Oever uit Sint Hubert van Farmers Defence Force is voor het gemeentehuis van Land van Cuijk in gesprek met de CDA-wethouders Mark Janssen-Van Gaal en Bouke de Bruin. © SK-Media

Bewogen boerenprotestdag in de regio: ‘We worden neergezet als criminelen’

Het begon in Cuijk met het blokkeren van de rotonde in de Beersebaan, met het dichtzetten van de op- en afritten naar en van de A73 bij Haps en het uiterst langzaam rijden op de provinciale weg tussen Boxmeer en Sint Anthonis om zo de toegang tot de snelweg te blokkeren. Het eindigde maandagavond met boeren in Gennep. Net als in de rest van het land lieten boeren in de regio hun tanden zien. Uit protest tegen de stikstofplannen van politiek Den Haag.  

10 reacties

 • Jan Willems

  1 maand geleden
  Vervolg! Inmiddels moeten leden van politie onderduiken voor de tractorterroristen! Hoezo: rechtstaat?? Dit wangedrag zouden b.v. bouwvakkers eens moeten vertonen! En kijk eens hoe niet destructieve demonstranten WEL hard worden aangepakt! Tja: Rutteland, en op weg naar de volgende zoönose!
 • Jan Willems

  1 maand geleden
  Helemaal eens met diverse reacties. Neergezet als criminelen? 100 wilgen vernielen! Politie bedreigen, zodat er zelf geschoten is? Stuk natuur vernielen en volstorten met hun bedrijfsafval? Levensgevaarlijke kunsten op de snelweg? Inderdaad: blijkbaar hebben zij inderdaad tijd zat. Ik neem dus aan dat het hier gaat om nep-boeren, wellicht vee-fabrikanten? Dit soort fratsen zou de door-de-weekse burger eens moeten vertonen! Het is ook erg, voor de ECHTE boeren! (Reputatie krijgt dus schade!)
 • Willem van de Rijdt

  1 maand geleden
  Goed wakker @Bert
 • josz Grootveld

  1 maand geleden
  Dan moet je je anders gedragen.
 • Bert Gransen

  1 maand geleden
  @rob van kampen. Daar hebben ze medewerkers voor. De AH wordt ook niet gevuld door de baas zelf?

Maasland