Volledig scherm
Hekjes blokkeren de toegang tot speelplein van 't Startblok. © dg

Blunders: waarschuwingspalen in bosjes en hekken voor ingang school in Cuijk

CUIJK - Bij de basisscholen in Cuijk zijn blunders gemaakt bij het plaatsen van hekjes en paaltjes. Bij De Waai staan de paaltjes die automobilisten moeten waarschuwen voor overstekende schoolkinderen verstopt in de bosjes. Bij 't Startblok zorgen hekken ervoor dat hulpdiensten niet meer bij het schoolgebouw kunnen komen.

Volledig scherm
De nieuwe palen bij basisschool en De Waai staan te veel in het groen verscholen. © Ed van Alem

De veelkleurige palen, hoog en klein, zijn eind vorige maand neergezet in de directe omgeving van scholen in de gemeente Cuijk. 

Op het gemeentehuis zijn ze er ook achter dat nu, zoals wel bedoeld was, de 'extra attentiewaarde voor voetgangers- of fietsoversteken tegenvalt'.  Er komt, leert navraag, hoe dan ook 'een acceptabele oplossing'. ,,Met de leverancier van de palen kijken we naar een oplossing. Dat kan bijvoorbeeld het verplaatsen van enkele palen zijn. Maar wellicht dat er ook groen verwijderd of gesnoeid kan worden door onze buitendienst’’, zegt een gemeentewoordvoerder.  

Afgelopen vrijdag werden bij 't Startblok de hekken geplaatst. Opmerkingen van schooldirecteur Marco Janssen over het feit dat bij de planning van de hekjes de hulpdiensten over het hoofd zijn gezien zorgden ervoor dat de gemeente de plaatsing moet herbezien.

IKC Dassenburcht

Bij de nieuwe brede school IKC Dassenburcht in de Cuijkse wijk Padbroek stonden bij aanvang van het nieuwe schooljaar als gevolg van de planning van de aannemer de paaltjes nog niet. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Maasland