Volledig scherm
© Thinkstock

Boete voor Millenaar die knietjes uitdeelde

DEN BOSCH/MILL - Een 48-jarige man uit Mill heeft op 18 december 2016 een man in zijn woonplaats tegen de grond geduwd en meerdere knietjes tegen het hoofd gegeven.  Politierechter J. Wielders legde hem daarvoor gisteren een boete op van 750 euro, gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat had eerder al betoogd dat het slachtoffer 'ook een eigen rol' had in het conflict. De Millenaar had bovendien nog geen strafblad en kreeg daarom geen werkstraf.

De verdachte liep op 18 december met zijn zoon over straat. Hij passeerde het slachtoffer, die met een aantal vrienden op pad was. Beide mannen hadden al langer een conflict over een geldschuld. Het slachtoffer sprak de Millenaar hierop aan. De verdachte liep naar de andere man toe en duwde hem op de grond. Daarna deelde hij meerdere knietjes uit.

De verdachte, die zelf niet op zijn rechtszaak kwam opdagen, vertelde bij de politie een ander verhaal over de aanleiding van het incident. Hij zei dat hij zichzelf 'moest verdedigen'. Meerdere getuigen, onder wie zijn eigen zoon, spraken zijn verklaring  tegen. De verdachte moest naast de boete ook een schadevergoeding van 135 euro aan het slachtoffer betalen. Door het geweld sneuvelde onder meer de bril van deze man. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Waar was aartsbisschop Eijk tijdens wijding bisschop Harrie Smeets? In het ziekenhuis
  PREMIUM

  Waar was aartsbis­schop Eijk tijdens wijding bisschop Harrie Smeets? In het ziekenhuis

  ROERMOND / UTRECHT - Tijdens een bijzondere viering vond zaterdagochtend de wijding van Harrie Smeets tot de nieuwe bisschop van bisdom Limburg plaats. Vijfentwintig bisschoppen uit Nederland, Duitsland, India en België waren getuige van deze bijzondere wijding. Aartsbisschop Wim Eijk, de hoogste rooms-katholieke geestelijke in Nederland, zou deze wijding eigenlijk moeten uitvoeren. Maar hij was er op deze dag niet bij. Waar was kardinaal Eijk?
 2. Verdachten illegale vogelhandel uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

  Verdachten illegale vogelhan­del uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

  DEN BOSCH / BOXMEER - De verdachten van het illegaal vangen, verhandelen en kopen van beschermde vogels in Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek in 2014, ontkenden deze week bij het gerechtshof in Den Bosch fel dat ze iets verkeerd hadden gedaan. ,,Ik heb bekennende verklaringen onder druk afgelegd”, stelde een 59-jarige man uit Afferden. De rechtbank had hem een celstraf van 8 maanden opgelegd, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.
 3. Celstraf voor minderjarige asielzoeker die jongen neerstak in azc Grave

  Celstraf voor minderjari­ge asielzoe­ker die jongen neerstak in azc Grave

  DEN BOSCH/ GRAVE - Een 17-jarige vluchteling uit Eritrea stak op 10 juni 2018 een medebewoner van het asielzoekerscentrum in Velp bij Grave meermalen met een mes in de buik, diens zij en in het been. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de jongen voor een poging tot doodslag tot 12 maanden ‘jeugddetentie’, waarvan de helft voorwaardelijk. De Eritrese man komt ook onder toezicht van de jeugdreclassering te staan.

Maasland