Volledig scherm
© Thinkstock

Boete voor Millenaar die knietjes uitdeelde

DEN BOSCH/MILL - Een 48-jarige man uit Mill heeft op 18 december 2016 een man in zijn woonplaats tegen de grond geduwd en meerdere knietjes tegen het hoofd gegeven.  Politierechter J. Wielders legde hem daarvoor gisteren een boete op van 750 euro, gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat had eerder al betoogd dat het slachtoffer 'ook een eigen rol' had in het conflict. De Millenaar had bovendien nog geen strafblad en kreeg daarom geen werkstraf.

De verdachte liep op 18 december met zijn zoon over straat. Hij passeerde het slachtoffer, die met een aantal vrienden op pad was. Beide mannen hadden al langer een conflict over een geldschuld. Het slachtoffer sprak de Millenaar hierop aan. De verdachte liep naar de andere man toe en duwde hem op de grond. Daarna deelde hij meerdere knietjes uit.

De verdachte, die zelf niet op zijn rechtszaak kwam opdagen, vertelde bij de politie een ander verhaal over de aanleiding van het incident. Hij zei dat hij zichzelf 'moest verdedigen'. Meerdere getuigen, onder wie zijn eigen zoon, spraken zijn verklaring  tegen. De verdachte moest naast de boete ook een schadevergoeding van 135 euro aan het slachtoffer betalen. Door het geweld sneuvelde onder meer de bril van deze man. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland