Volledig scherm
400 euro moesten de statushouders in een keer betalen voor de verlenging. © ANP

Boxmeer helpt statushouders die 400 euro voor verlenging moeten betalen

BOXMEER - Statushouders die plotseling 400 euro  moeten betalen voor de verlenging van hun  verblijfsvergunning krijgen hulp van Boxmeer. De gemeente kan het verschuldigde bedrag verrekenen met de uitkering of  vakantietoeslag. Dat geldt voor voormalige vluchtelingen die een uitkering ontvangen. Mensen die inmiddels zelf werk en een inkomen hebben, kunnen rekenen op een 'maatwerkoplossing' van Boxmeer.

In de gemeente Boxmeer wonen 30 personen die een verblijfsvergunning hebben op basis van de zogeheten pardonregeling van voor 2007. Die statushouders  moeten zonder waarschuwing vooraf een bedrag van 400 euro betalen voor de verlenging van die vergunning. 

De SP stelde kort geleden vragen over die situatie. Samen met vluchtelingenwerk stelde de SP vast dat deze statushouders dit jaar voor het eerst met deze kosten te maken krijgen. Niet betalen van de verlengde verblijfsvergunning zou grote gevolgen kunnen hebben. Mensen met een uitkering zouden in de problemen kunnen komen door die extra kosten. 

Van de 30 mensen met een vergunning volgens de pardonregeling hebben 20 personen inmiddels de Nederlandse nationaliteit. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland