Zonnepark.
Volledig scherm
Zonnepark. © ANP

Boxmeer zet in op drie grote zonneparken

BOXMEER/WESTERBEEK - Drie grote zonneparken. Dat denkt de gemeente Boxmeer nodig te hebben om in 2045 te kunnen voldoen aan de wens om volledig energieneutraal te zijn. In Sint Anthonis zijn de voorbereidingen voor een zonnepark in Westerbeek al begonnen.

24 reacties

 • frits

  2 jaar geleden
  Wat kraam je weer een onzin uit. Als je ook maar enig technisch inzicht hebt weet je dat het vraagstuk rondom het efficient opslaan van grote hoeveelheden energie niet iets is wat zomaar even in de komende tien jaar opgelost is "want de techniek ontwikkelt zich". Daar moeten zoveel hindernissen voor overwonnen worden dat dat echt niet zomaar even in tien jaar is opgelost. Dus daarom: praat geen onzin, woon weer een oneliner die je er tegenaan gooit zonder inhoudelijke kennis van zaken.
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Frits...  de techniek staat niet stil - wat ik nu schrijf is over 10 jaar mogelijk, hierbij boek je een enorme winst omdat de windturbine dan 24 uur per dag actief is.Als je nu langs windmolenparken rijdt, staan ze de halve tijd stil - zodra we dit in combinatie met zon-energie 24 uur draaiend kunnen houden dan heb je een hoog rendement. 
 • frits

  2 jaar geleden
  Beter gewoon niets zeggen. Je bent dingen aan het roepen die technisch niet mogelijk zijn. De opslag van elektrische energie (op grote schaal) en de onmogelijkheid hiervan / gebrek aan technische oplossingen hiervan is nou net één vd problemen van deze tijd. Ga jij lekker tonnen aan lithium cellen boven op een windmolen hangen, fijn topzwaar. En dan nog de inverters en AC synchronisators etc. Hoop dat het hele ding niet op je huis donderd als hij omvalt.
 • frits

  2 jaar geleden
  Precies wat je zegt, zo staat het mij vrij te benoemen dat het mij behoorlijk irriteert wanneer er weereens iemand "de waarheid" heeft gevonden, terwijl dit alles oud nieuws is. Zeker als deze persoon met een heel flauw filmpje de aandacht probeert te trekken. Als hij er het fijne van wil weten kan hij zich ook gewoon aanmelden voor een mbo hoogspanning opleiding. Dan zal hij zich verbazen hoeveel mensen er zijn die "de waarheid" kennen en zich niet zo aanstellen. Heel vervelend, al die "deskundigen" tegenwoordig...
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Je hebt wel een aardige aversie tegen Drs. Vee gezien al je opmerkingen. Feit is, dat hij net zoveel recht heeft om zijn mening te spuien, zoals jij nu ook doet. Je hoeft niet te reageren!

Maasland