Volledig scherm
Anne-Marie Spierings (D66) © BD

Brabantse gedeputeerde Spierings wil voorzitter worden van landelijke D66

DEN BOSCH - De Brabantse gedeputeerde Anne-Marie Spierings wil landelijk voorzitter worden van D66. Dat maakte ze woensdagochtend bekend in een videoboodschap. 

Ze is als provinciebestuurder verantwoordelijk geweest voor verduurzaming van onder andere de landbouw. Ook is ze nauw betrokken bij de gemeentelijke herindeling van onder andere Haaren en Nuenen. De 'vernieuwing' wil ze landelijk doorzetten, zegt ze in de video. 

De huidige voorzitter van D66 is sinds 2015 Letty Demmers - van der Geest. Zij is op dit moment ook waarnemend burgemeester van Veldhoven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stevensbeek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    Stevens­beek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    STEVENSBEEK - Veertig inwoners van Stevensbeek kwamen als besten uit de bus bij de nieuwe televisiespelshow Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen. Iedere deelnemer sleepte zo 250 euro in de wacht. Een gedeelde bonusprijs van één miljoen euro was Stevensbeek helaas niet gegund. De beste speler van het dorp, Theo van Oorschot, kon het finalespel niet tot een goed einde brengen. Van Oorschot: ,,Als kind wilde ik al altijd winnen. Dat is dit keer helaas niet gebeurd.”
  2. Vijf ideeën uit Ottersum in de race voor subsidie van jongerencafé Vrijdagavond bij Koos

    Vijf ideeën uit Ottersum in de race voor subsidie van jongeren­café Vrijdag­avond bij Koos

    OTTERSUM - Op de laatste vrijdag van deze maand weet het dorp Ottersum wie gewonnen heeft. Op die avond wordt in het jongerencafé Vrijdagavond bij Koos bekend gemaakt welk van de vijf ideeën uit het dorp in aanmerking komt voor een subsidie. Het jongerencafé zamelde de afgelopen jaren van elk verkocht drankje een klein bedrag in. Dat leverde een totaal van 5.000 euro op. Dat geld wordt beschikbaar gesteld voor een idee waarvan heel Ottersum profijt kan hebben.

Maasland