Volledig scherm
PREMIUM
© archieffoto Freddy Schinkel

Brabantse huisartsenposten overspoeld met telefoontjes: ‘Denk na voordat u belt’

DEN BOSCH - ‘Stop met bellen naar de huisartsenpost als het kan wachten tot de volgende dag’. Het is de nieuwe boodschap van huisartsenposten in Brabant. Zij zijn er voor spoed, niet voor schaafwonden, jeuk en slapeloosheid. 

Quote

Mensen lijken moeilijk in te kunnen schatten wat urgent is en wat kan wachten

Laura van Hoof, Huisartsenpost Brabant-Oost

Twintig minuten voordat je iemand aan de telefoon krijgt. Zo lang duurt het soms bij Huisartsenposten Brabant-Oost om iemand aan de lijn te krijgen. Het is al een paar jaar zo en het lukt ze maar niet om de lange wachttijd omlaag te krijgen. Bereikbaar zijn, ook na kantooruren, lijkt zo normaal in deze tijd. 

Maar wat vaak vergeten wordt, is dat de huisartsenpraktijk en de -post niet op dezelfde manier werken. De praktijk is ‘vrije inloop'. De post bel je alleen bij spoed. ,,Daarbij lijken mensen ook moeilijk in te kunnen schatten wat urgent is en wat kan wachten tot de volgende ochtend", vertelt Laura van Hoof communicatieadviseur van Huisartsenposten Oost-Brabant. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland