ANP
Volledig scherm
© ANP

Brandweer Brabant-Noord in nood, gemeenten betalen tonnen extra

CUIJK/ BOXMEER - De brandweer in Noordoost-Brabant krijgt steeds  meer problemen om de taken uit te voeren. Toezicht houden op gevaarlijke bedrijven gaat al niet meer. Ook is er minder tijd om vrijwilligers te betrekken bij ontwikkelingen. Gevolg daarvan is dat vrijwilligers onverschillig worden. 

6 reacties

 • JMc

  5 jaar geleden
  Toch vreemd na 2 rondes regionaliseren, mede voor efficiëntie om meteen daarna te komen met 'tekorten' ? Misrekening? Toch nog te veel overhead en kosten vanuit ambtelijke bescherming? Lijkt me eerst wat kritisch doorvragen gewenst. Thema veiligheid wordt anders weer misbruikt voor procesblunders.
 • T1plotseling

  5 jaar geleden
  Nog "bedankt", Pinokkio Rutte!
 • Loekje

  5 jaar geleden
  Als ze meer geld krijgen dan kunnen gelijk weer alles raar hoor dat je met geld ze bedrijven kan omkopen.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Een door Den Haag opgelegde samenwerking van de brandweer. Van oudsher regelde iedere gemeente dit zelf en zocht samenwerking met een buurgemeente. Nu is er een gigantische burocratische organisatie met veel managers enz. die achter een buro zitten. En dat kost het nodige.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  De brandweer moet een aantal  taken durven over te laten aan derden. Er zijn in Nederland veel bedrijven die zelfs beter zijn uitgerust en getraind dan de brandweer. De brandweer moet zich ook meer toespitsen aan de kerntaak. Dit gaat veel meer ruimte geven op zaken die nu in het gedrang komen.