Volledig scherm
Burgemeester Roolvink vindt dat ondermijning in het stadsbestuur met alle beschikbare middelen voorkomen moet worden. © Ed van Alem

Burgemeester Grave wil ook wethouders screenen

GRAVE -  In een brief aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft burgemeester Lex Roolvink van Grave gevraagd of voortaan wethouder-kandidaten gescreend kunnen worden. Roolvink vindt dat er, net als bij burgemeesters en ministers, een justitieel onderzoek moet plaatsvinden. Ook moeten de belastingdienst en de AIVD een onderzoek naar de kandidaat-wethouders doen.

Volledig scherm
Het stadhuis in Grave. © Ed van Alem

‘Bij het streven naar een integere overheid hoort een zo optimaal mogelijke screening van kandidaten voor deze functie’, schrijft Roolvink.

‘Mede gelet op het feit dat een wethouder ook locoburgemeester is.’ Ondermijning staat momenteel hoog op de agenda. ‘De vermenging van de onderwereld met de bovenwereld is een ontwikkeling die met alle beschikbare middelen een halt toegeroepen dient te worden’, licht Roolvink in zijn brief toe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland