Volledig scherm
Beeld van station Cuijk, tijdens de staking van maandag 30 april. © DG

Bussen Oost-Brabant rijden zaterdag niet

BOXMEER/CUIJK - Komende zaterdag rijden er geen bussen van Arriva en Hermes in het oosten van Brabant. 

Buschauffeurs van onder meer Arriva Brabant Oost, dat in het Land van Cuijk de dienstregeling verzorgt, staken 19 mei voor betere arbeidsvoorwaarden.  

Eerder besloten de streekvervoerders in ons land deze en volgende week niet doordeweeks te staken. Dit omdat deze week de eindexamens voor middelbare scholieren begonnen zijn. Zo willen de buschauffeurs voorkomen dat de jongens en meisjes die eindexamen doen en met de bus van en naar school reizen de dupe worden. 

FNV-bestuurder Paula Verhoef: ,,Dit is een belangrijke week voor al die middelbare scholieren die dit jaar examen doen. Dat is al spannend genoeg! Ze moeten er van op aan kunnen dat ze op tijd op school kunnen zijn, zonder problemen.’’ 

Maaslijn

Maandag 30 april en dinsdag 1 mei reden er in het Land van Cuijk en Gennep ook geen bussen. Toen reden er ook geen treinen op de Maaslijn, het spoor door het Land van Cuijk tussen Nijmegen en Roermond.
Chauffeurs en bonden willen dat de werkdruk in het openbaar vervoer teruggedrongen wordt. Vooral de steeds krapper wordende rijtijden en te weinig pauzes zijn de bonden een doorn in het oog.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland