Volledig scherm
Zoals in een winkel, kan de camera ook thuis worden ingezet. © Bewakingscamera Lades

Camera in woning moet dieven buiten houden

GENNEP - De politie in de regio Venray- Gennep- Mook houdt een proef met tijdelijke camerabewaking in woningen. Het gaat om huizen waar recent een inbraak is geweest of waar de kans groot is dat een inbraak wordt gepleegd, bijvoorbeeld vanwege de afgezonderde ligging. Volgens een woordvoerster van de politie is de aanpak ‘uniek in Limburg’.

Het doel is inbrekers vaker op heterdaad te betrappen. 

Hoeveel

Als de aanpak bekend wordt, zullen criminelen het gebied mijden. Om ze niet wijzer te maken, wil de politie niet zeggen hoeveel camera’s worden ingezet en waar. Daarnaast wil de politie het gevoel van veiligheid terugbrengen bij mensen die slachtoffer zijn geweest van een inbraak.

De politiecamera’s komen tijdelijk in woningen; hooguit enkele maanden. Daarna worden ze in andere woningen geplaatst. Ze kunnen 360 graden draaien en zijn voorzien van bewegingssensoren. 

Bewoner

De beelden zijn alleen door de bewoner te zien. Als een inbreker in de woning is, krijgt de bewoner een melding op zijn mobiele telefoon en kan hij de politie waarschuwen. De kans neemt toe dat dieven in de kraag worden gepakt.

Maasland