Victor van Breukelen
Volledig scherm
PREMIUM
© Victor van Breukelen

Cijfers schokken Brabant: veel verkeersdoden droegen geen gordel

BOXMEER/ NIJMEGEN - Opvallend veel verkeersdoden blijken geen gordel gedragen te hebben. Uit onderzoek dat deze woensdag naar buiten kwam, bleek dat in Brabant van de 119 automobilisten en passagiers die in 2018 en 2019 verongelukten er minstens 44 geen riem om hadden. 

6 reacties

  • bart verplak

    2 jaar geleden
    Als je ballon maar goed zit.
  • Frans van Raaij

    2 jaar geleden
    Betrokken bij een ongeval en men droeg (bewezen) geen gordel dan alle ziekenhuiskosten zelf op laten hoesten!
  • jeroen van zwieten-aerendonck

    2 jaar geleden
    Automobilisten zijn tegenwoordig meer op hun telefoon aan het kijken als dat ze hun focus op de weg houden en als je daarbij dan ook nog geen gordel draagt dan is het en kwestie van wanneer gaat het fout,blijft toch je eigen verantwoordelijkheid en dat geldt voor jong en oud, helaas zijn er te vaak mensen bij betrokken die zich wel gedragen in verkeer.
  • Jan Zomers

    2 jaar geleden
    Het dragen van een gordel kun je vergelijken met het dragen van een mondkapje. Er zijn mensen die dit af en toe niet doen.
  • Ger Keijzers

    2 jaar geleden
    Hoezo schokkend? We weten toch allemaal dat er een grote groep is die alle regels aan de laars lapt. Als iedereen zich zou gedragen zo als hij/zij het ooit geleerd heeft tijdens de rijlessen, dan hoeven er helemaal géén slachtoffers meer te vallen. Het is puur het gedrag van bepaalde mensen dat niet niet deugd.
  1. Overstromingen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

    Overstro­min­gen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

    Je kunt overstromingen zoals in juli 2021 in Zuid-Limburg niet voorkomen, wel de schade en risico’s verkleinen. Dat kan onder meer door niet meer te bouwen in gebieden waar verhoogde kans op overstromingen bestaat, te voorkomen dat de bodem nog verder versteend wordt, een goede crisisbeheersing, en het bewustzijn van de risico’s bij inwoners te vergoten, zodat die weten wat hen te doen staan als het water komt. Dat zijn enkele van de voornaamste adviezen aan provincie en Waterschap Limburg uit een watersysteemanalyse van kennisinstituut Deltares, gepresenteerd tijdens een webinar gisteren.