Victor van Breukelen
Volledig scherm
PREMIUM
© Victor van Breukelen

Cijfers schokken Brabant: veel verkeersdoden droegen geen gordel

BOXMEER/ NIJMEGEN - Opvallend veel verkeersdoden blijken geen gordel gedragen te hebben. Uit onderzoek dat deze woensdag naar buiten kwam, bleek dat in Brabant van de 119 automobilisten en passagiers die in 2018 en 2019 verongelukten er minstens 44 geen riem om hadden. 

7 reacties

 • Marcel Rijkers

  7 maanden geleden
  Ik ken mensen die dankzij het niet dragen van de gordel het ongeluk hebben overleefd zonder zwaar letsel, bij het wel dragen van de gordel was die persoon zijn hoofd kwijt geraakt, nu kon hij weg duiken… dus er zijn altijd voor en nadelen van iets… als ik soms mensen zie rijden die denken alles beter te weten, dan snap ik dat er ongelukken gebeuren…! Misschien de bomen langs de wegen weg doen, dat scheelt meer doden dan die gordel…
 • bart verplak

  7 maanden geleden
  Als je ballon maar goed zit.
 • Frans van Raaij

  7 maanden geleden
  Betrokken bij een ongeval en men droeg (bewezen) geen gordel dan alle ziekenhuiskosten zelf op laten hoesten!
 • jeroen van zwieten-aerendonck

  7 maanden geleden
  Automobilisten zijn tegenwoordig meer op hun telefoon aan het kijken als dat ze hun focus op de weg houden en als je daarbij dan ook nog geen gordel draagt dan is het en kwestie van wanneer gaat het fout,blijft toch je eigen verantwoordelijkheid en dat geldt voor jong en oud, helaas zijn er te vaak mensen bij betrokken die zich wel gedragen in verkeer.
 • J. Zomers

  7 maanden geleden
  Het dragen van een gordel kun je vergelijken met het dragen van een mondkapje. Er zijn mensen die dit af en toe niet doen.

Maasland