Volledig scherm
PREMIUM
Tom van Wijk directeur van CNC in Milsbeek in de nieuwe IVC fabriek die vandaag officieel geopend wordt door Koning Willem Alexander. © Theo Peeters

CNC viert feest: koning Willem-Alexander opent hypermoderne compostfabriek Milsbeek

VideoMILSBEEK - Wie 65 wordt, denkt na over stoppen met werken. Maar zo is het niet bij de CNC in Milsbeek.  De Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging begon in 1953 maar van stoppen kan geen sprake zijn. Sterker nog: CNC gaat als een speer vooruit. CNC Grondstoffen bouwde voor 22 miljoen een gloednieuwe compostfabriek in Milsbeek.

Koning Willem-Alexander komt vandaag naar CNC om de officiële opening te verrichten. ,,Een grote eer'', weet algemeen directeur Tom van Wijk van CNC. ,,En ook een erkenning van wat CNC betekent. Onze mensen zijn natuurlijk trots. De werknemers, de leden van de coöperatie en andere klanten.’’

Op het bedrijfsterrein aan de rand van het dorp Milsbeek staat de gloednieuwe mega-fabriek. CNC Grondstoffen verwerkt elk jaar  meer dan 600.000 ton paardenmest, kippenmest en gips tot compost. Die wordt dagelijks afgeleverd aan champignontelers. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland