Winkelend publiek in Boxmeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Winkelend publiek in Boxmeer. © Theo Peeters

Cuijk en Boxmeer laten regio flink groeien, Grave en Gennep zakken door grens

LAND VAN CUIJK/ GENNEP - Het Land van Cuijk en Gennep tellen begin dit jaar meer inwoners. De zes gemeenten in deze regio zijn nu goed voor 106.542 inwoners. Dat zijn 459 mensen meer dan vorig jaar op 1 januari.  

De bevolkingscijfers van de zes gemeenten op een rij.
Volledig scherm
De bevolkingscijfers van de zes gemeenten op een rij. © Marcel Kuster

Dat blijkt uit een inventarisatie van de jongste bevolkingscijfers van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk en van de gemeente Gennep. 

De groei komt niet door meer geboortes, maar door meer mensen die in deze streek zijn komen wonen. De twee grootste gemeenten, Boxmeer en Cuijk, noteren ook de sterkste groei van de bevolking.

De kern Cuijk, al het grootste dorp in de regio met nu iets meer dan 18.000 inwoners, is met 229 mensen erbij de grootste stijger. Dat is, verklaart de gemeente, vooral toe te schrijven aan de bouw van vele woningen in groeiwijk Heeswijkse Kampen langs de A73. 

De gemeente Cuijk is door de forse groei van de hoofdkern in 2019 ook, eerder dan verwacht, door de grens van 25.000 burgers geschoten. Bij deze mijlpaal stond de gemeente vorig jaar al stil. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland