Volledig scherm
Het hotel in Cuijk, toen het nog Brass29 was. © Google Streetview

Cuijk krijgt weer hotel tegenover schouwburg

CUIJK - In het voormalige pand van de ABN-bank tegenover de schouwburg in de Grotestraat in Cuijk komt dit jaar nog weer een hotel. 

De in Cuijk geboren en getogen horeca-ondernemer Niels Celissen uit Oeffelt opent er uiterlijk 1 oktober hotel-bistro bar De Bankier. De naam van zijn hotel is een verwijzing naar de bank die jarenlang in het pand zat, waarvan de Cuijkse zakenman Paul van der Mark mede-eigenaar is.

Restaurant

De 37-jarige Celissen, kok van beroep, is al zo'n twintig jaar in de horeca actief. Hij heeft onder meer voor The Dylan en The College Hotel in Amsterdam, Hotel Valuas in Venlo en restaurant Beau in Nijmegen gewerkt. Nu werkt hij voor Humphrey's. ,,Ik ben heel blij om op deze unieke en mooie plek in Cuijk een eigen zaak te kunnen beginnen’’, zegt Celissen in een eerste reactie. De Bankier krijgt ook een volwaardig restaurant, naast het hotelgedeelte met acht kamers. 

Brass29

Eerder dit jaar runden Irene Disselhorst en Marieke van Oppenraay op dezelfde plek nog hun hotel Brass29. Deze horecagelegenheid was mede dankzij crowdfunding, een geldinzamelingsactie onder particulieren, van de grond gekomen. Crowdfunders staken er gezamenlijk zo'n 100.000 euro in. 
Dat geld moet als verloren worden beschouwd, nadat Brass29 begin juni na negen maanden open te zijn geweest failliet ging. Het hotel, zonder restaurant, draaide niet goed genoeg om langer open te kunnen blijven. 

Maasland