Rob Poel wordt wethouder van Sint Anthonis.
Volledig scherm
Rob Poel wordt wethouder van Sint Anthonis. © eigen foto

Cuijkse oud-wethouder Rob Poel wordt tijdelijk wethouder in Sint Anthonis

SINT ANTHONIS / CUIJK - Rob Poel uit Cuijk wordt tijdelijk wethouder voor de gemeente Sint Anthonis namens de lokale fractie Sint Anthonis Nu. Hij wordt komende dinsdag benoemd als vervanger van de nog altijd zieke Jos Raemaekers. 

De Cuijkenaar is nu nog PvdA-raadslid in Cuijk. Voor die gemeente is de PvdA’er ook vier jaar wethouder geweest (2014-2018). 

Operatie

Poel zal vooralsnog tot en met eind dit jaar wethouder zijn in Sint Anthonis. Vorige maand verliet Beuningenaar Hans Driessen de gemeente Sint Anthonis nadat hij zeven maanden Raemaekers had vervangen. Driessen had een andere baan gevonden. Raemaekers is met ziekteverlof gegaan, omdat hij een operatie moest ondergaan.

Poel zegt er veel zin in te hebben. ,,Wethouder zijn is de mooiste hondenbaan die er is. Ik ben beschikbaar, heb vier jaar ervaring als wethouder en wil graag een buurgemeente die even zonder wethouder zit uit de brand helpen.’’

Quote

Wethouder is de mooiste hondenbaan die er is

Rob Poel, Wethouder

Esmee van der Ham

Maandag zal de Cuijkenaar voorlopig voor de laatste keer aanschuiven als raadslid in Cuijk. Esmee van der Ham uit Cuijk, al commissielid voor de PvdA, zal Poel als raadslid in de PvdA-eenmansfractie vervangen. Van der Ham stond bij de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar maart als nummer twee op de kandidatenlijst van de sociaal-democraten.

Het bestuur en de raadsfractie van Sint Anthonis Nu hebben het volste vertrouwen in Poel als wethouder voor Sint Anthonis, zo laten ze weten. Poel zal zich in Sint Anthonis naar alle waarschijnlijkheid bezig houden met onder meer sociale zaken en leefbaarheid in de kernen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland