Sjaak Daverveld (Rechts) van het waterschap Aa en Maas en Kees Swaanen van de Erfgoedinstelling Julie Postel in Boxmeer bij een enorme beverburcht. Op de achtergrond de brug die door bevers wordt ondergraven waardoor een gasleiding en een riolering brak.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Daverveld (Rechts) van het waterschap Aa en Maas en Kees Swaanen van de Erfgoedinstelling Julie Postel in Boxmeer bij een enorme beverburcht. Op de achtergrond de brug die door bevers wordt ondergraven waardoor een gasleiding en een riolering brak. © Theo Peeters

De bever rukt op en bezorgt Waterschap Aa en Maas flink wat kopzorgen

CUIJK - Twee bevers die aan de rand van Haps terechtkomen in een put en daar door de brandweer uitgehaald moeten worden. En dat terwijl enkele decennia geleden de bevers in Nederland moesten worden uitgezet, omdat ze waren uitgestorven. Bevers aan de rand van de bewoonde wereld, het wordt normaal. De bever, een beschermde diersoort, rukt op. En zorgt voor kopzorgen bij Waterschap Aa en Maas.

12 reacties

 • Jan Willems

  1 maand geleden
  Eens met T. Janssen. En dat geldt ook voor andere exoten, zoals die wolf; die hoort thuis in Siberië, of zo. NIET in dit postzegelland.
 • T. Janssen

  1 maand geleden
  Ge wilt bevers, ge krijgt bevers maar dan moet je ze wel het juiste leefgebied geven. In Nederland lukt dat niet. De bevers willen een dam bouwen en het waterschap wil doorstroming. Van de week lag er nog een dikke boom midden in de Niers.
 • Jan Willems

  1 maand geleden
  Eens met Marcel: hoe komt men er bij om de ene exoot, dus de bisamrat, te "vervangen" door een andere exoot, dus de bever. Eerder had men al in Maashorst, oerrunderen geplaatst, die stukken natuur bezetten, met gevaar voor passanten; men heeft die Japanse 100-knoop,een Amerikaanse? kreeft, en ga zo maar door. Dit postzegelland is te klein en te vol voor dat spul. Ik geloof Marcel: inderdaad bedacht door lieden, welke nooit een schop, schoffel of schroevendraaier, in de vingers hebben gehad??
 • Marcel Rijkers

  1 maand geleden
  Cris, het is levensgevaarlijk geworden om te wandelen of te werken langs de watergangen waar de bevers zitten! Op de kanaaldijk die langs het defensiekanaal ligt zitten net langs het fiets/wandelpad diepe gaten die door de bevers zijn gegraven van onderuit… dus er ligt geen zand zoals bij de dassen…
 • Willem van de Rijdt

  1 maand geleden
  Beste Chris dat doet niets af aan het ontbreken van natuurlijke vijanden waardoor populaties ongecontroleerd groeien en daardoor schade en overlast veroorzaken,

Maasland