De brug over de Maas naar het Land van Cuijk.
Volledig scherm
De brug over de Maas naar het Land van Cuijk. © Theo Peeters

De Koning: Gennep kan beter aansluiten bij Land van Cuijk

GENNEP -  De samenwerking van Gennep met de Noord-Limburgse gemeenten loopt niet goed. Zo slecht zelfs, stelt burgemeester Peter de Koning, dat Gennep misschien wel aansluiting moet zoeken bij het Land van Cuijk. 

12 reacties

 • Kees

  5 jaar geleden
  Exact de reden waarom Mook indertijd (net zoals Bergen om een andere reden) de noordlimburgse fusie niet zag zitten. Gennep bleef nog lang het potsierlijke Limburgse chauvinisme koesteren en keerde haar rug toe naar samenwerking met Rijk van Nijmegen en LvC. Participeerde liever voor veel geld in de Venlose Floriade en tal van nietszeggende flutprojecten als Regio van de Smaak of zoiets. Een keer per jaar tijdens het carnaval een uitbarsting in het Limburggevoel met de van Venlo gekopieerde Mertzitting, nou geweldig..... 
 • MartenvandenOever

  5 jaar geleden
  De samenwerking in het "Land van Cuijk" is veel beter dan sommigen denken, de Gemeenten Cuijk, Grave en Mill & Sint Hubert werken al jaren erg goed samen wat niet wil zeggen dat alles van een leien dakje gaat, maar in bepaalde gemeenten zijn er Fracties die menen dat ze hun Kiezers verliezen aan de Landelijke Partijen, daar zit de koudwatervrees, anders nergens. Maar ik garandeer u wanneer die partijen elkaar eens opzoeken met de neus in dezelfde richting dat ze de andere Landelijke Partijen gemakkelijk kunnen overvleugelen, zo'n ramp is dat ook niet als dat ze doen.
 • Danny Danckaert

  5 jaar geleden
  Liever nu dan morgen...
 • Jee Pee

  5 jaar geleden
  Schaf zsm kostenverslindende provincies af. En wijs vanuit Den Haag grotere verplichte ‘Groot Gemeentes’ toe, zodat er eindelijk eens echte professionals aan het roer komen. Dus een Groot Gemeente die bestaat uit. Mook/middelaar, Gennep, Bergen, Boxmeer, Cuijk, st Anthonis, Mill en Grave. Regel dit zsm. 
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Waarom zou gennep niet mogen profiteren van het goede dat brabant en gelderland te bieden hebben? We zijn toch ook een stukje niemandsland. Kunnen we ook die belachelijke opcenten de deur uit doen. We hebben wel de lasten maar niet de lusten
 1. Overstromingen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Overstro­min­gen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

  Je kunt overstromingen zoals in juli 2021 in Zuid-Limburg niet voorkomen, wel de schade en risico’s verkleinen. Dat kan onder meer door niet meer te bouwen in gebieden waar verhoogde kans op overstromingen bestaat, te voorkomen dat de bodem nog verder versteend wordt, een goede crisisbeheersing, en het bewustzijn van de risico’s bij inwoners te vergoten, zodat die weten wat hen te doen staan als het water komt. Dat zijn enkele van de voornaamste adviezen aan provincie en Waterschap Limburg uit een watersysteemanalyse van kennisinstituut Deltares, gepresenteerd tijdens een webinar gisteren.