Hulpdiensten op de A73 na een ongeval met een spookrijder.
Volledig scherm
Hulpdiensten op de A73 na een ongeval met een spookrijder. © SK-Media

De meeste brokkenpiloten komen uit Brabant

CUIJK - De meeste brokkenpiloten in Nederland komen uit Brabant. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars berekend. De verzekeringsmaatschappijen hebben alle claims geanalyseerd in de Risicometer Verkeer 2017. In Noord-Brabant ging het in 2016 om 101 verkeersclaims per 1.000 huishoudens. 

4 reacties

 • TeunUutTunnis

  4 jaar geleden
  Nog een paar zaken om mee te nemen: hoe staat het met het gemiddelde aantal voertuigen per verzekering per huishouden? De technische staat? Zijn garages hier duuder waardoor je sneller claimt i.p.v. zelf betaald? Een leaserijder zal volgens mij juist alles claimen. Goed om het eens met mij eens te zijn he? Het gaat eens niet over CDA boeren. Maar 'ikke' blijft steevast de duim naar beneden stemmen. 
 • LegendaryCarlos

  4 jaar geleden
  Ik ben het met  @Marc  en  @TeunUutTunnis  eens (dat mag ook in de krant, dat ik 't met Teun eens ben), maar ik zou graag nog een paar statistiekjes in het onderzoek verwerkt willen zien. De leaserijders (geen kleine groep met +/- 11% van de wagens), de verdeling van die leaserijders (ik vermoed meer in de Randstad), het aantal claims van hen, en het aantal claims per gereden kilometer. Wellicht geeft dat een genuanceerder beeld.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  .Waarom een foto van een helaas doodgereden Das bij het artikel?
 • TeunUutTunnis

  4 jaar geleden
  Schadclaims kunnen iets zeggen over het aantal ongelukken. Maar ook over het claimen van schade of de hoogte van de gemiddelde schade. Het is niet altijd verstandig een schade te claimen als je daardoor meer premie moet gaan betalen. Dat gegeven lijkt in dit onderzoek niet te zijn meegenomen. 

Maasland