Volledig scherm
PREMIUM
Op 28 mei van dit jaar ging het voor de laatste keer mis in Grave: in de nacht van maandag op dinsdag vatte een auto vlam. Brandstichting, zo bleek al snel. © SK-Media

‘De pyromaan van Grave’ was een lone wolf, schreeuwend om aandacht

GRAVE -Een vreemde eend in de bijt, een lone wolf. De 57-jarige Thei R., die afgelopen maandag door de politie van het bed werd gelicht vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de reeks autobranden in Grave, leidde een teruggetrokken bestaan. Toch gonsde de naam van R. als pyromaan al langer in het stadje.

Twaalf autobranden, in een tijdsbestek van nog geen vijf jaar. Bijna allemaal in de binnenstad. Bewoners van het normaal gesproken zo rustige, historische centrum van Grave leefden al tijden in angst: wanneer zou de pyromaan van Grave weer toeslaan? Eind mei ging het voor het laatst mis: in de nacht van dinsdag 28 mei vatte een auto Sint Elisabethstraat vlam. Brandstichting, concludeerde politie. Het is de laatste in de reeks, zo lijkt het.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland