Volledig scherm
De Waai in Cuijk. foto: Ed van Alem © Ed van Alem

De Waai in Cuijk Excellente school

CUIJK - Basisschool De Waai in Cuijk heeft vandaag het predicaat Excellente school gekregen. Het is de eerste basisschool in de regio die door de onderwijsinspectie is uitgeroepen tot Excellente school. In Nederland werden slechts 16 basisscholen Excellente school. 

Vandaag hebben 49 scholen het predicaat Excellente School 2017 ontvangen.  Behalve de 16 basisscholen waren dat 31 scholen in het voortgezet onderwijs en 2 scholen in het speciaal onderwijs. Vorig jaar werd het Merletcollege in Mill uitgeroepen tot Excellente school, het jaar daarvoor waren dat de vestigingen van Metameer. 

Het predicaat Excellente school mag drie jaar gevoerd worden.

,,We waren hartstikke blij toen de voorzitter van de jury ons vanochtend kwam vertellen dat we ons de komenden 3 jaar Excellente  school mogen noemen'', reageert directeur Jack Daalmans. 

De kinderen van De Waai kregen bij de feestelijke onthulling van het bordje dat de school aan de gevel mag hangen een traktatie en een cadeautje.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Opluchting nadat Project X-feest in de kiem werd gesmoord: ‘Ik ben geen ijskonijn’
  PREMIUM

  Opluchting nadat Project X-feest in de kiem werd gesmoord: ‘Ik ben geen ijskonijn’

  CUIJK - Dinsdagavond 4 december 20.00 uur. Burgemeester Wim Hillenaar krijgt een whatsappje binnen op zijn mobiel. Een berichtje dat zijn werkweek op de kop zal zetten. Een alerte inwoner maakt hem attent op een bericht op Facebook, waarin gesproken wordt over een Project X-feest in Katwijk vrijdagavond. Hillenaar informeert direct de politie. ,,Waar ik toen aan dacht? Aan het uit de hand gelopen Project X-feest in 2012 in Haren. Maar ik was er toen nog, moet ik zeggen, vrij relaxed onder.’’
 2. Gennep omarmt 42 culturen en 1.000 nieuwkomers met expositie en Jaar van de Ontmoeting 2019
  PREMIUM

  Gennep omarmt 42 culturen en 1.000 nieuwko­mers met expositie en Jaar van de Ontmoeting 2019

  GENNEP - Van de iets meer dan 17.000 inwoners van de gemeente Gennep zijn er zo'n duizend niet in Nederland geboren. Duizend! Ze komen uit Afghanistan, Eritrea, Indonesië, Iran, Marokko, Nigeria, Somalië, Syrië en Tanzania. In totaal uit ruim veertig landen en van alle continenten. Mensen uit zo veel verschillende landen zorgen in de Limburgse gemeente voor een grote culturele verscheidenheid. Juist die mix van culturen is het thema van de expositie Ontmoeting in Museum het Petershuis in Gennep. Deze zaterdag opent de tentoonstelling officieel. Daarbij zijn ook diverse nieuwkomers aanwezig.

Maasland