Volledig scherm
Voorleeswedsrtrijd van de Gemeente Gennep en Mook en Middelaar bij Pica-Mare in Gennep. Hier leest de winnares Mila Peeters van De Heggerank uit Heijen voor uit het boek De Vlucht van Omid. © Theo Peeters

Dit meisje kan heel goed voorlezen en mag naar de nationale finale

GENNEP - Mila Peeters mag meedoen aan de finale van de nationale voorleeskampioenschappen. De 11-jarige Peeters van basisschool De Heggerank in Heijen mag naar de finale op 23 mei in Amstelveen omdat ze Limburg kampioen is geworden. 

Eerder werd ze in zaal Pica Mare in Gennep al de beste voorlezer van Gnnep en Mook en Middelaar. In de finale lezen 12 kinderen, in 3 groepjes van 4 kinderen, voor. Ze lezen een fragment voor uit hun zelfgekozen boek. 

 De winnaar is een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen én mag als Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum meebeslissen over activiteiten in het museum.

Dit jaar viert De Nationale Voorleeswedstrijd feest: de grootste leesbevorderingswedstrijd van Nederland vindt dit jaar voor de 25e keer plaats. Van de bijna 233.000 deelnemers zijn er 3.474 kinderen tot voorleeskampioen van hun school gekroond tijdens de schoolrondes van de wedstrijd.

In de afgelopen 25 jaar deden ongeveer anderhalf miljoen kinderen mee als voorlezer of als luisteraar tijdens De Nationale Voorleeswedstrijd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Waar was aartsbisschop Eijk tijdens wijding bisschop Harrie Smeets? In het ziekenhuis
  PREMIUM

  Waar was aartsbis­schop Eijk tijdens wijding bisschop Harrie Smeets? In het ziekenhuis

  ROERMOND / UTRECHT - Tijdens een bijzondere viering vond zaterdagochtend de wijding van Harrie Smeets tot de nieuwe bisschop van bisdom Limburg plaats. Vijfentwintig bisschoppen uit Nederland, Duitsland, India en België waren getuige van deze bijzondere wijding. Aartsbisschop Wim Eijk, de hoogste rooms-katholieke geestelijke in Nederland, zou deze wijding eigenlijk moeten uitvoeren. Maar hij was er op deze dag niet bij. Waar was kardinaal Eijk?
 2. Verdachten illegale vogelhandel uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

  Verdachten illegale vogelhan­del uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

  DEN BOSCH / BOXMEER - De verdachten van het illegaal vangen, verhandelen en kopen van beschermde vogels in Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek in 2014, ontkenden deze week bij het gerechtshof in Den Bosch fel dat ze iets verkeerd hadden gedaan. ,,Ik heb bekennende verklaringen onder druk afgelegd”, stelde een 59-jarige man uit Afferden. De rechtbank had hem een celstraf van 8 maanden opgelegd, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

Maasland