Droogte in het oosten van het land.
Volledig scherm
PREMIUM
Droogte in het oosten van het land. © Rob Voss

Droogte doet niet alleen de vissen, maar ook de boeren naar adem happen

CUIJK - Boeren en tuinders komen steeds meer in de knel door de aanhoudende droogte en warmte. Vanaf donderdag mogen ze hun gewassen niet meer beregenen met oppervlaktewater. Het besproeien van fruit, groente, bloemen, planten en bomen met water uit sloten en beken is vanaf nu verboden.

16 reacties

 • Jan Willems

  2 weken geleden
  Els: Is grapje, maar ook voorbeeld om deze verspilling aan te geven! Er had ook kunnen staan: "straks geen koffie meer zetten", of "soep maken"...
 • Els Weber-van Dreuten

  2 weken geleden
  Jan, dat er geen bier meer gebrouwen zou kunnen worden is ook niet erg want voor bier brouwen wordt ook heel veel water verspild en door onverantwoorde zuipers vallen er ook nog eens extra onnodige verkeerdoden maar de megastallen mogen van mij ook verdwijnen.
 • Jan Willems

  2 weken geleden
  Schandalig dat die vreselijke vee-fabrikanten zich "boer" noemen. Ondertussen zuipt de beestenbende in megastallen, het kostbare drinkwater op. Nog effe, en er kan geen bier meer worden gebrouwen! Want de ene na de andere bron is vergiftigd met het bedrijfsafval uit vee-fabrieken!
 • gerard loon

  2 weken geleden
  Het ongenoegen richt zich niet op “ de boeren “ ,er is een enorm verschil tussen de landbouwer met zijn gemengd bedrijf , de tuinder en de op beheerste manier werkende veehouderij. Het gaat om de mega stallen, de varkenshouder met de speklappen fabriek voor de export . De geitenhouders die steeds groter willen groeien en de pluimveehouderij. Daar is het mis gegaan en dat probleem zal links of rechtsom moeten worden recht gezet .
 • N Barros

  2 weken geleden
  Vooral volhouden en ontkennen,de boeren de hand boven de kop houden , dat siert je!

Maasland