Volledig scherm
In een loods aan de Sint Anthonisweg in Boxmeer woedde een grote brand. © SK-Media

Drukke start nieuwjaar voor brandweer Brabant

BOXMEER - De korpsen van de brandweerregio Brabant-Noord, waartoe ook het Land van Cuijk behoort, hebben vooral na middernacht veel te doen gehad. 

Oudejaarsdag zelf, aldus een woordvoerster, verliep relatief rustig. De brandweer is in totaal 52 keer uitgerukt. Tussen middernacht en nieuwjaarsochtend acht uur waren in de regio Brabant-Noord 29 incidenten, vooral kleine (container)brandjes en het blussen van afval.

Boxmeers Tapijthuis

Naast brand in een kap van een woning in Geffen, had de brandweer het heel druk met de grote brand in een opslagloods aan de Sint Anthonisweg achter het Boxmeers Tapijthuis en de Gamma, en later in de nacht met een brand bij een bedrijf aan de Saksenweg in Oss, die oversloeg naar andere bedrijven. 
Bij de brand in Boxmeer zijn vijf tankautospuiten, twee hoogwerkers en het zogeheten grootwatertransport ingezet.

Agressie

De brandweermensen hebben, aldus de woordvoerster, ongestoord hun werk kunnen doen deze jaarwisseling. Van agressie tegen de hulpverleners was geen sprake.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland