Het asielzoekerscentrum in Overloon.
Volledig scherm
PREMIUM
Het asielzoekerscentrum in Overloon. © Joost Hoving | Ed van Alem

Een vluchteling heeft nu eenmaal recht op woonruimte

DwarskijkerEen asielzoeker is niet altijd een vluchteling. Weten ze in Overloon heel goed. In het azc in Overloon kwamen de afgelopen jaren jonge gelukzoekers uit Noord-Afrika terecht die niet echt op de vlucht waren voor leger, veiligheidsdienst of politie van hun vaderland. Daar zaten jonge gasten bij die diefstallen en inbraken pleegden, soms gewelddadig waren. 

3 reacties

 • Tom Hond

  1 maand geleden
  Alles wat uit een veilig land komt oppakken en terug sturen geen recht op onderdak of hulp hoe simpel kan het zijn.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Waarom is het opvangen van gelukzoekers vooral de taak van het Westen? Waarom nemen steenrijke olielanden in het Midden Oosten geen mensen op. Kennen ze daar geen naastenliefde?
 • Japie lamers

  1 maand geleden
  "Een vluchteling heeft nu eenmaal recht op woonruimte". En onze jeugd heeft dan geen plek meer als die asielzoekers hun woningen inpikken. Er is in Nederland een woning te kort dus dan moeten we geen extra mensen hier huisvesten. Waarom vangt Rusland de vluchtelingen uit Syrië niet op? Zij hebben dat land toch mee kapot geschoten.
 1. Politie verwacht woensdag honderden tractoren uit Oost-Brabant en Limburg, mogen niet op snelwegen
  PREMIUM

  Politie verwacht woensdag honderden tractoren uit Oost-Bra­bant en Limburg, mogen niet op snelwegen

  DEN BOSCH - De ene boer gaat met de bus, de ander klimt op z'n trekker. Maar allemaal rijden ze woensdag vanuit Brabant naar Stroe op de Veluwe, het middelpunt van een groot boerenprotest tegen de stikstofplannen van de regering. De politie Zeeland-West-Brabant maakt zich zorgen en heeft ME en undercoveragenten paraat staan om bij ongeregeldheden in te kunnen grijpen. In Oost-Brabant is de toon een stuk milder. ,,De boeren kondigen publieksvriendelijke acties aan, daarom houden wij het ook publieksvriendelijk", aldus een woordvoerder.

Maasland