Bestuurder Ineke Wever van Sint Anna in Boxmeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurder Ineke Wever van Sint Anna in Boxmeer. © Ed van Alem

Eerst zwaar getroffen door corona, nu wachten bewoners verpleeghuis Sint Anna in spanning op hoogwater

BOXMEER - Bij woonzorgcentrum Sint Anna, nabij de Maas in Boxmeer, wachten ze in spanning op het naderende hoogwater. Dat er in het weekeinde, als de hoogwatergolf Boxmeer bereikt, ook bewoners geëvacueerd moeten worden, verwacht bestuurder Ineke Wever niet. 

3 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @tinus, dit wetende moeten we zorgen dat dergelijke zorginstellingen in de toekomst verder van de Maas en Waal worden gebouwd. Vanuit Duitsland en België komt herhaaldelijk veel water onze kant op - niet alleen via de Maas en Rijn maar ook via zijrivieren de Geul bij Valkenburg, de Roer bij Roermond en de Niers bij Gennep.
 • tinus aardsen

  1 jaar geleden
  @ J. Zomers, wat heeft dat er nu mee te maken? er staat wel meer dicht bij de maas in Brabant en Limburg, campings, woonhuizen. Mensen moeten niet wachten tot het water komt, dan moeten ze nu al maatregelen treffen! Want het water komt, dan moet je niet wachten.... Maar zandzakken en andere dingen alvast naar boven doen enz enz. Als je wacht dan ben je te laat, het water wacht niet totdat jij eens iets doet!!
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Het is opvallend dat nog al wat zorgcentra en ziekenhuizen in Brabant en Limburg nabij de Maas zijn gesitueerd... Maastricht, Roermond, Venlo, Boxmeer wellicht nog op meer locaties. Bij hoog water krijg je paniek en evacuatie, dergelijke gebouwen moeten we wat verder van de Maas gaan bouwen.