Volledig scherm
Een agent bij het ruimen van een wietplantage op een zolder in Cuijk. archieffoto Ed van Alem © Ed van Alem

Explosieve groei van
misdaadtips Oost-Brabant

LAND VAN CUIJK - Het aantal anonieme meldingen over criminaliteit is vorig jaar in Oost-Brabant met 11,2 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van Meld Misdaad Anoniem. Nergens in ons land was de groei aan dit soort meldingen groter. 

Volgens Meld Misdaad Anoniem (M.) is er al jaren een stijgende lijn zichtbaar in het aantal tips over de productie van en handel in harddrugs. Ten opzichte van 2010 is het landelijke aantal zelfs verdubbeld. In Oost-Brabant kwamen er vorig jaar in totaal 1305 anonieme tips binnen. In 2016 waren dat er nog 1174, ruim 130 tips minder dus. In West-Brabant bleef het aantal meldingen ongeveer gelijk. 

Burgemeesters

Burgemeesters van gemeenten in het Land van Cuijk sporen hun burgers de laatste tijd ook nadrukkelijk aan melding te doen van (drugs)criminaliteit, via bijvoorbeeld Meld Misdaad Anoniem.

Vorig jaar werden dankzij Oost-Brabantse tips grote partijen cocaïne onderschept, drugslabs ontmanteld en de straathandel aangepakt. Ook ontvangt M. steeds vaker tips over de handel in drugs via het dark web, het versleutelde deel van het internet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland