Volledig scherm
Tom Dumoulin, één van de publiekstrekkers in Daags na de Tour vorig jaar. © Theo Peeters

Extra geld voor Daags na de Tour in Boxmeer

BOXMEER - Het wielerevenement Daags na de Tour in Boxmeer kan op een flinke extra bijdrage rekenen van de gemeente. Het jaarlijkse bedrag dat nu wordt uitgekeerd, wordt verdubbeld.  De komende drie jaar is de organisatie verzekerd van jaarlijks 20.000 euro.

Volgens rondebaas Pierre Hermans onderstreept de gemeente daarmee het belang van de wielerronde voor Boxmeer.  De organisatie was zelf naar de gemeente gestapt met het verzoek voor meer geld. ,,Als je niks vraagt, krijg je ook niks", zegt Hermans. ,,Maar de ronde is goed voor de pr van Boxmeer. We horen bij de grootste criteriums van het land. Het voortbestaan van Daags na de Tour valt of staat met de inkomsten." 

Wat dat betreft doet het Hermans deugd dat een aantal sponsors al heeft aangeboden dit jaar ook een hogere bijdrage te geven. ,,Toch hebben we de handen ook dit jaar weer vol om alles financieel rond te breien.’’ 

Volgens hem is veiligheid een steeds groter issue. ,,Vorig jaar hebben we ook te elfder ure nog betonblokken neer laten leggen op plekken waar je Boxmeer binnenkomt." Boxmeer staat weliswaar niet op een 'aanslagenlijstje', maar wat Hermans betreft kun je met bezoekersaantallen van tussen de dertig- en veertigduizend mensen niet voorzichtig genoeg zijn.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland