Volledig scherm
Werklui zijn maandagochtend bezig twee extra leslokalen voor school De Waai te plaatsen. © Theo Peeters

Extra leslokalen voor Cuijkse school De Waai

CUIJK - Basisschool De Waai in Cuijk heeft er deze maandag twee noodlokalen bij gekregen om alle leerlingen goed te kunnen huisvesten. 

Dat De Waai tegen de trend in van krimpende scholen in het Land van Cuijk toch groeit, heeft te maken met de wijk waarin de school staat. In de relatief jonge Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen wordt, nu de economische crisis voorbij is, weer volop gebouwd aan nieuwe woningen. De wijk is erg in trek bij jonge gezinnen. Het inwonertal van de Cuijkse groeiwijk gaat richting zevenduizend. 

Zomer

De extra tijdelijke lesunits staan aan de achterkant van schoolgebouw De Waai 1. Daar worden ze 'gekoppeld' aan bestaande tijdelijke leslokalen. 
De Waai telt nu zo'n 525 leerlingen. Eind dit schooljaar, tegen de komende zomer aan, staat de teller op 560, verwacht directeur Jack Daalmans. Zo'n honderd meer dan zes jaar geleden. ,,De verwachting is dat we daarna nog doorgroeien naar 580 tot 600 leerlingen. Die groei moeten we ook kunnen opvangen met de twee nieuwe noodlokalen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland