Volledig scherm
In Vierlingsbeek koopt de gemeente Boxmeer grond om een mini-wijk meer ruimte te geven. © DG

Gebouw met appartementen Boxmeer noodgedwongen groter

BOXMEER/ VIERLINGSBEEK - Een appartementencomplex dat moet komen te staan op de hoek van de Julie Postelsingel en de Metworstlaan in Boxmeer wordt groter dan gepland. Er komen niet zes maar zestien woningen. Dat is financieel veel interessanter.

De uitbreiding is volgens de gemeente noodgedwongen. Tijdens de ontwikkeling van het woningbouwplan aan de zuidkant van Boxmeer is 'de economische exploitatie onder druk komen te staan'. En omdat geen ondernemer verlies wil lijden op zijn huizen of appartementen, is het woningbouwplan inmiddels aangepast.

Twee woningen met tuin die er zouden komen, moeten wijken voor het grotere gebouw. Omdat er meer appartementen komen, wordt ook het aantal parkeerplaatsen uitgebreid. Het appartementengebouw wordt niet alleen groter, het wordt ook hoger. 

In het gebied Steenstraat-Zuid, aan de rand van het centrum van Boxmeer,  zijn  de eerste woningen al in aanbouw. Er is al een begin gemaakt met de bouw van twaalf huurappartementen en zeventien koopwoningen. 

't Hulder

Ook wijzigingen in een bouwplan in Vierlingsbeek. Boxmeer koopt een deel van een tuin van de achterbuurvrouw van een stuk gemeentegrond aan 't Hulder.  Zo denkt de gemeente daar een beter woningbouwplan te kunnen laten ontwikkelen. Nu wordt de tuin 'een hap uit een logische vorm' genoemd. Kost wel wat, de gemeente is er 95.000 euro aan kwijt.

Aan 't Hulder stond ooit de gemeentewerf, maar ligt nu al jaren een braakliggend stuk grond te wachten op de komst van huizen. Plannen daarvoor stammen al uit 2008. Destijds was het de bedoeling om daar vijf huur- en zes koopwoningen neer te zetten. Die plannen kunnen nu aangepast worden omdat de koop van 1.300 vierkante meter extra grond ook meer mogelijkheden biedt. Niet alleen wat betreft het aantal huizen ook voor waterberging.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland