Volledig scherm
Hulpdiensten op de A73 bij Boxmeer na een ongeval vorig jaar met een spookrijder. © SK-Media

Geen extra actie tegen spookrijden A73

BOXMEER - Rijkswaterstaat neemt geen extra maatregelen, zoals het plaatsen van meer waarschuwingsborden, om spookrijden op de A73 ter hoogte van Boxmeer te ontmoedigen. Dat leert navraag bij de wegbeheerder. 

Van augustus vorig jaar tot en met begin dit jaar zijn er op de snelweg bij Boxmeer vijf spookrijders geregistreerd. Dat zorgde enkele keren voor ongevallen met gewonden. 

In september botste een 78-jarige automobilist uit Boxmeer nog op een auto, waarbij zowel de spookrijder als de twee inzittenden van de andere auto gewond raakten. In augustus reed een 84-jarige vrouw uit Winssen kilometerslang tegen het verkeer in.   

De ongevallen en meldingen over spookrijders waren voor Rijkswaterstaat als A73-wegbeheerder aanleiding een zogeheten vooronderzoek te doen. 

Geen trend

,,Onze analyse leert dat er geen trend waarneembaar is’’, reageert een woordvoerder. ,,De meldingen lijken op zichzelf staande incidenten. Daarom treffen we ook geen fysieke maatregelen ter plekke.’’ 

Weggebruikers hebben, aldus Rijkswaterstaat, ook een eigen verantwoordelijkheid om de weg veilig te gebruiken. ,,Het goed opvolgen van de signaleringsborden is daar onderdeel van. Natuurlijk blijven we, zoals op alle rijkswegen, de situatie op de A73 monitoren.’’  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland